1. A halak tüntető felvonulása az élhetőbb vizekért. 

 

 

 

 

 

2. A halak zarándoklása az ősök sírjához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Egy szerelmi zsarolás. 

 

 

Nagyon aranyos halas karikatúrák az 1936-37-ből, A Sporthorgászat című országos horgász újságból - Gerő Sándor karikatúrista tollából.

 

Gerő Sándor
Budapest, 1904-1977. grafikus, karikatúrista. Egy ideig tisztviselő volt Bp.-en, 1928-ban Berlinbe költözött. 1930-tól kezdett karikatúrával foglalkozni, Berlin után fél esztendőt Koppenhágában dolgozott, 1933-ban hazajött és Bp.-en reklámgrafikával, illusztrációk készítésével foglalkozott.

1946-tól 1966-ig a Ludas Matyi munkatársa volt, de karikatúrái megjelentek más bp.-i lapokban is. Rendkívül híresek voltak korában, a plakátok és hirdetések, melyek egyben voltak viccesek, megkapók és művésziek.

A bejegyzés trackback címe:

https://halak.blog.hu/api/trackback/id/tr82813460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

publik 2008.12.11. 23:02:46

Csodálatos tetoválások,de bármennyire is szeretem a halakat a bőröm nem adnám oda,nehezen tűröm a fölösleges fájdalmat,vagyis ami nem az egészségemet szolgálja.Ez csak hóbort de van rá igény.Ha nézem lúdbőrőzik a hátam arra gondolva hány tűszúrást kellett ehhez kibirni.

publik 2008.12.11. 23:03:51

A karikatúrák szenzációsak.Lehet nevetni rajta-vagy elgondolkozni?

Seneca 2008.12.12. 16:47:11

A tetkók elkészítése, valószínű nagyon fájdalmas lehet és őrült fanatizmus kell a viselőjének hozzá ! Magyarországo eddíg kettőt láttam, egy bojlis srác melkasán egy hatalmas pontyot, a másik pedíg egy legyező horgász karján egy csomó horgot meg műlegyet.

publik 2008.12.12. 20:31:55

Az jó ha csak rajzolva volt ,mert nekem két alkalommal fúródott hármashorog,egyszer a karomba ,másodszor a combomba,sebész csak több kilométerre volt,nem is akartam otthagyni a horgászatot és a férjem egy zsebkéssel kivágta bizony jó mélyen mert szakállashorog volt és azt nagyon nehéz eltávolitani.Erővel fúródott a felkaromba,mert úgy láttam le vagyok akadva valamibe és az a valami elengedte és a horog visszapattant rám.Nem kivánom senkinek.

Seneca 2008.12.13. 13:41:49

Hasonló fájdalmas sztorija már szinte minden vérbeli horgásznak volt.Egy éjszakai horgászatnál a Balatonon, épP csaliztam a horgokat, de a kapásjelző karika fent maradt, a bóbiskolásból épp felébredő barátom meg látván a karika mozgását, elég lendületesen bevágott. Na a csontis horog a tenyerembe, még szerencs, hogy vékony előke volt, így elszakadt. Az operációt ott a parton elvégeztük és jót nevettünk.
süti beállítások módosítása