Stanley Meltzoff  - az első  "víz alatti, hal festőművész"  és díjnyertes alkotása.

Az ihlet beteljesülésének csak  a palackban lévő levegő mennyisége szab némi határt. Komoly festékekkel dolgozhat a mester, ha a tengervízben is alkothat. Néha kapkodhatja a fejét, hisz a modellek, folyamatos mozgásban vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPIELBERG: A CÁPA (1975) - kultusz filmje meghatárózó volt és sokkoló. A film bemutatását követően - ész nélküli hajtóvadászatba kezdtek a strandok mentén, minden fajta - féle cápa levadászásában. Már a plakát is annyira gyűlöletesre sikeredett, hogy aki semmit nem tudott eddíg a cápákról - most már kizárólag rossz véleménnyel volt róluk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japánban a tetoválásnak évezredes hagyományai vannak, aki ilyen gyönyörűséges tetoválásokat szeretne, ma már nem kell hogy japánba utazzon. A kifinomult stílusnak Európában is számtalan követője van. Napjainkban is - a japán stílusú tetoválások valódi műalkotások -  rendkívül hosszadalmas, nagy kitartást követelő procedúra - mind a páciens és a művész részéről is.

A bal alsó sarokban lévő teljes hátfelületen lévő ábra ára : kb. 30 ezer dollár.

Tattoo art............

 

 

 

 

 

 

1. A halak tüntető felvonulása az élhetőbb vizekért. 

 

 

 

 

 

2. A halak zarándoklása az ősök sírjához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Egy szerelmi zsarolás. 

 

 

Nagyon aranyos halas karikatúrák az 1936-37-ből, A Sporthorgászat című országos horgász újságból - Gerő Sándor karikatúrista tollából.

 

Gerő Sándor
Budapest, 1904-1977. grafikus, karikatúrista. Egy ideig tisztviselő volt Bp.-en, 1928-ban Berlinbe költözött. 1930-tól kezdett karikatúrával foglalkozni, Berlin után fél esztendőt Koppenhágában dolgozott, 1933-ban hazajött és Bp.-en reklámgrafikával, illusztrációk készítésével foglalkozott.

1946-tól 1966-ig a Ludas Matyi munkatársa volt, de karikatúrái megjelentek más bp.-i lapokban is. Rendkívül híresek voltak korában, a plakátok és hirdetések, melyek egyben voltak viccesek, megkapók és művésziek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lonicer Adam (1528-1586 ) a német természet tudós és a neves olasz, orvos Pietro Mattioli híres Kreuterbuch-ja, Frankfurt, 1560. A gótikus írással ellátott, kézzel festett 1200 db metszetet tartalmazó munkája, nagyon ritka. Később több kiadást is megért. Ezen az oldalon a márna és a ponty ábrázolása látható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyönyörű, kínai ponty ábrázolások. Az akvarellek rizspapírra készültek. Régi idők óta a kínai képzőművészetben a halaknak, különösen a pontynak, óriási kultikus jelentőságe van. Szinte minden esetben a halak környezetében bambusz, lótusz virág vagy a nap és a hold jelenik meg. Ezek a műalkotások több száz évesek.